Fælles ture

TilbageLog In
Hvalpsund, Risgårde Bredning, Limfjorden
Tidspunkt: 18/5 2012 kl. 10:-
Tilmeldingsfrist: 6/5 2012
Årets Tour de Fur i nordjysk havkajak regi afvikles d. 18. & 19. maj.
Vi mødes i Hvalpsund ved roklubben i marinaen (følg skiltene) kl. 10, pakker kajakkerne og går på vandet kl. 11. Turen går mod nord op gennem Risgårde Bredning, hvor vi finder et sted at spise frokost omkring kl. 12 (måske lidt før - nogen kommer nok langvejs fra). Måske kan vi også møde sæler undervejs - de er derude.
Vi forventer at være udfor Branden færgehavn omkring kl. 13.30, hvis nogen skulle have lyst til at støde til os der. Der er et godt sted at komme på vandet lidt øst for færgelejet.
Hvis vinden er os føjelig, fortsætter vi op gennem Fursund forbi bryghusets ankerbøjer, runder øens nordvestspids og følger kysten (hav kameraet parat - der er bare så flot) til "Den røde Sten", hvor vi går i land (vær opmærksom på stenene det sidste stykke vej ind) og kigger på shelterpladsen inde i landet. Her er vand, toilet og bålplads.
Hvis vinden ikke er os føjelig, krydser vi over fra Branden til Havnebyen og følger sydkysten østpå til Engelst, hvor der er en primitiv lejrplads uden shelters men med vand og toilet.
D. 19. ror vi så tilbage til Hvalpsund (eller hvor man nu har ladet sin bil stå), og dette års tur slutter. Alt i alt en tur på lidt over 50 km.
Hvis vejret skønnes for dårligt, kan det komme på tale af aflyse turen helt - farvandet øst for Fur (Favnedyb) er ikke til at spøge med.
Turen udbydes også gennem kajakbumserne og enkelte andre, så der bliver måske lejlighed til at møde andre havkajakroere.

Medbring: Frokost og aftensmad samt drikkevarer til d. 18. (glem ikke mixtur mod slangebid) samt morgenmad og frokost til søndag.
Sovepose, liggeunderlag, trangia el. lign og et ekstra sæt rotøj til d. 19.
Da vi kan risikere, at shelterne er fyldte, eller vi kommer til at overnatte ved Engelst, vil jeg anbefale at tage telt eller tarp. med efter smag og behag.
Krav til deltagere: EPP 2 i havkajak, Havkajakroernes mellemste turniveau eller lignende færdigheder.

Oprettet af Henrik Rudkjøbing den 12/4 2012 kl. 19:44
Deltagerliste:
Henrik Rudkjøbing
Jan Michalik
Meike Michalik


Tilmelding ikke længere mulig!

Besked fra Henrik Rudkjøbing til alle deltagerne afsendt 15/5 2012
mit mobilnummer
Jeg vil lige give jer mit mobilnummer, så I evt. kan kontakte mig på fredag. Det er: 21 16 93 37 og mit fastnet er 96 82 96 72 (aften), hvis I får brug for at få fat i mig inden da. Ud over jer kommer den endnu en havkajakroer, som jeg dog ikke kender. Desuden er det jo muligt, at der kommer andre fra f.eks. Kajakbumserne eller mine bekendte fra Djursland. Jeg glæder mig til vi ses i Hvalpsund. Hilsen Henrik
Besked til alle deltagere

Besked fra Henrik Rudkjøbing til alle deltagerne afsendt 20/5 2012
Tak for en god tur.
Hej Meinke og Jan.
Jeg vil sige jer begge tak for godt romakkerskab på turen, og jeg vil se frem til at møde jer igen på vandet.
Hilsen
Henrik

Besked til alle deltagere